Lumina in camere

    Lumina este un element atat de important in vietiile noastre, astfel incat fara lumina probabil nu am fi capabili sa ne desfasuram sarcinile si nici nu am putea sa vedem frumusetiile din jurul nostru. Totusi, sunt anumite surse de lumina care nu se potrivesc in anumite situatii. Probabil o data sau de doua ori cand ai intrat intr-o casa ai simtit ca lumina nu era suficienta si camera parea intunecata ,desi luminile erau aprinse. Mai jos sunt cateva sfaturi folositoare privind maximizarea beneficiilor unei iluminari adecvate ale incaperii unei case.
    Camera de zi: Conceptul iluminarii din aceasta camera ar trebui sa se bazeze pe ce tip de activitati vor fi executate. Pentru privitul la televizor si entertaining, este cel mai bine sa folosesti lumina generala pentru a o imprastia in intreaga incapere. Daca aici se va desfasura citit sau cusut,lumina ar trebui sa fie speciala pentru favorizarea acestor activitati. Daca se doreste diminuarea anumitor elemente, este posibil, astfel putandu-se creea o atmosfera potrivita. Pentru jocuri sau mese de biliard, lumina puternica este necesara.
    Bucataria: Ca o zona generala de munca, iluminatul potrivit pentru aceasta incapere este unul care este atat functional cat si modern. Acestea sunt necesare pentru efectuarea gatitului sau facutul temelor.
    Dormitorul: Relaxarea este grija principala cand planifici si alegi tipul potrivit de iluminat pentru aceasta incapere. Este camera unde are loc relaxarea si dormitul precum si alte activitati precum cititul si imbracatul. Lumina generala combinata cu cea speciala de sarcina este ideala pentru aceasta camera,dar trebuie sa fie adecvata pentru varsta, preferintele si modul de viata al ocupantului.
    Baia: Variate activitati au loc aici: facutul baii, barbieritul, aplicarea machiajului. Depinzand de dimensiunile incaperii se vor folosi sursele de iluminat. Luminile de oglinda sunt bune pentru baile de dimensiuni mici. Luminile suplimentare la nivelul tavanului sunt ideale pentru cele de dimensiuni mai mari.

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...