Despre lemn


  *. Molid. Are o culoare alb-galbiue, lemn de esenta moale, elastic. El este folosit  atat in constructii cat si in tamplarie.
  *. Brad. Lemn asemanator cu molidul, duritate mica, se despica foarte usor. Este folosit in special pentru a realiza mobila rustica deoarece este un lemn moale.
  *. Pin. Este mai rezistent decat bradul si pinul. Din lemn de pin se pot face cu usurinta icoane si sculpturi. De asemenea, din lemn de pin se mai fac si ambarcatiuni.
  *. Fag. Este un lemn elastic si usor de prelucrat. Se foloseste pentru constructia de mobilier, placaje si parchet.
  *. Cires. Culoare ros-cafenie sau cenusie. Este lemnul cel mai folosit pentru constructia de parchet si placaje.
  *. Stejar. Are o rezistenta aparte fata de celelalte soiuri de lemn, este un lemn elastic de culoare cenusie-bruna. Din lemn de stejar se fac traverse, grinzi, mobilier, parchet, etc. Este un lemn de esenta tare si tocmai de asta este folosit ca si lemn de rezistenta.
  *. Nuc. Lemn care are flexibitate, de culoare bruna folosit in special in furnire elastice, in sculptura sau pentru a fabrica mobilier.
 *. Frasin. Lemn cu aspect lucios, dur si rezistent din care se fac piese de mobilier, sipci sau alte obiecte.
   *. Tei. Lemn usor si moale, foarte putin durabil in comparatie cu celelalte soiuri. Din lemn de tei se fabrica cherestea, furnire, placaje, jucarii si mobilier.
  *. Paltin. Lemn elastic, de culoare alb-galbuie. Din lemn de paltin se pot fabrica instrumente muzicale, furnire si mobilier.
  *. Ulm. Lemn de rezistenta medie, dar de o duritate aparte. Din lemn de ulm se pot fabrica trepte dar si parchet.
12. Plop. Lemn de esenta moale, folosit in special in industria de hartie si celuloza. Rar este folosit si pentru a fabrica mobilier.

Facand o paranteza, dintre toate cele 12 soiuri de lemn expuse putem extrage cateva pentru a le scoate in evidenta: lemnul de pin este chiar folosit si recunoscut, lemnul de stejar este cel mai consacrat si cel mai nobil soi de lemn, lemnul de nuc este folosit in special pentru sculptura si obiecte de arta, iar cel de paltin este renumit pentru ca din acesta se fac instrumente muzicale.

mobila modele noi.
modele cuier,modele bai,modele bucatarii,case modele,modele garduri,modele paturi duble,
modele mobila noua,

Mobila....
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...